Levensprincipes

Hier staan alle berichten in de categorie “Levenslessen”. Op deze plek wordt de titel en een samenvatting weergegeven, klik op het artikel door om het gehele artikel te lezen.

  • Even Stilstaan!
    Het leven is soms zo complex en ingewikkeld dat het goed is dat je soms even stil gaat staan om alles te overdenken. De keuze; of zelf even stilstaan, of stilgezet worden!
  • Transactionele Analyse
    In onze relaties staat communicatie centraal. Begrijpen we elkaar? Waarom wel/niet? Veel modellen komen voort uit het gedachtegoed van de transactionele analyse. Hier een korte uiteenzetting.
  • Aan de zelfmoord ontsnappen
    De gedachte om niet mee te willen leven is bij velen bekend. Het hierover nadenken, het zoeken naar mogelijkheden en overdenken van de gevolgen, geeft een tweestrijd. Probeer het op deze wijze eens te ontsnappen! Lees verder en reageer.
  • De mens is relationeel; we hebben elkaar nodig!
    Soms heb je van die dagen dat je de behoefte hebt om bij vrienden te zijn. Je hebt ze gewoon ff nodig. Waarom is dat en hoe doe je dat? Een handreiking.
  • Emoties, wat doen ze en wat moet je ermee?
    Vanaf het moment dat je het levenslicht ziet, heb je te kampen met emoties. Ze zijn er, ontkennen heeft geen zin en ze bepalen ook nog veel van je leven! Hopelijk helpt dit artikel je in de zoektocht naar je emoties!