Over mij

Ongeveer 30 jaar geleden ben ik na mijn studie begonnen te werken; verschillende studies afgerond, banen gehad en veel verschillende nevenactiviteiten.

Ooit begonnen in de techniek, doorgestroomd naar sociale wetenschappen, leidinggevende banen gehad; ad interim als consultant, elke keer na een aantal jaren begon het te kriebelen om weer iets nieuws te ontdekken.

Nu ongeveer twee jaar geleden kantelde mijn leven. Deels door teveel werk, dynamisch gezin, maar met name dat dierbaren komen te overlijden en/of ouder worden. Reflecterend op het leven kwam ik tot de conclusie dat ik niet in balans was, niet goed met mezelf omging en daarmee ook niet met mijn omgeving.

Toen ik dat op tafel legde, kwam ik erachter dat mijn levenshouding, en niet altijd ten positieve, van behoorlijke invloed is op anderen. Tijd voor verandering.

Mijn naam is Simon van der Weg en door deze website wil ik je op deze wijze deelgenoot maken van de zoektocht naar mezelf, de ander, mijn beleving van relaties en de achtergrond waaruit mijn gedrag is voortgekomen.

Het lijkt misschien dat ik veel vertel, maar dat uiteindelijk is dat niet zo. Misschien leer je mij door deze website mij kennen, hoe ik door de processen ben gegaan. Misschien ga je me ook daadwerkelijk leren kennen. Het belangrijkste is dat je jezelf werkelijk leert kennen en waarderen. Dat je in balans komt, betekenisvolle relaties ontwikkelt en dit deelt in je omgeving/werk.

Succes onderweg; persoonlijk ben ik te laat begonnen met deze zoektocht en wijze van leven. Start zodra je dit leest; sterkte en wijsheid.

Graag word ik op de hoogte gehouden; wanneer je een tip of een idee hebt, laat het weten. Wat werkt voor jou, werkt misschien ook voor een ander. Wil je bijdragen; voel je welkom en laat het ook weten.

Kijktip: Whatever Works van Woody Allen ; een ludieke film over mensen in hun zoektocht naar normen / waarden en liefde.

Met groet,

Simon